Projekter

Mad & Kunst

Mette Winkelmann: Come Undone - Overgaden Institut for Samtidskunst

Smag og Rum inviteres til at medvirke på Winkelmanns udstilling Come Undone i forbindelse med kulturnatten 2016 på overgaden.

Smag og Rum lod sig inspirere af Mette Winkelmanns skarpe og grafiske ophængning af store tekstile malerier forskudt i rummet. 300 klare roterende glasflasker med indhold af spiselig snack hang ned fra loftet.

Spiselige installationer inspireret af udstillingens temaer var anbragt på podier mellem værkerne.

Mad & Kunst

TRUST - Overgaden Institut for Samtidskunst

I forbindelse med kulturnatten i 2015 blev udstillingen TRUST arrangeret af Overgaden. Institut for samtidskunst i samarbejde med Charlottenborg, Gl. Strand, Den Frie og Kunsthal Nikolaj.

Internationale kunstnere fordelt på to etager satte fokus på “tillid” som var udstillingens omdrejningspunkt. Smag og Rum blev inviteret til at komplementere de allerede eksisterende værker med skulpturelle og iscenesatte smagsoplevelser foran hvert enkelt værk.

Mad & Kunst

Gobelinsalen - Københavns universitet

Professor Sven Frøkjærs afskedsreception i Gobelinsalen på Københavns universitet.
Smag og Rum blev bedt om at skabe en konceptuel reception, som skulle afspejle Sven Frøkjærs kommende lange sejltur over Atlanten.

Kokosnødder, ananas, lilla orkidéer, pinde i brædder med tigerrejer og laksesandwich med små sejl og kager blev anbragt på bananblade på et mægtigt skibssejl, der fungerede som en stor dug og hang skrånende ned fra loftet foran gobelinerne.

Mad & Kunst

Roskilde festival – Frokost i det Grønne

More Than Eating inviterede Smag og Rum til at stå for en anderledes spiseoplevelse på Roskilde festivalen 2014. Smag og Rum udviklede konceptet ”Frokost i det grønne” ud fra en ide om at give publikum en overraskende visuel og sanselig spiseoplevelse.

I ”Frokost i det grønne” blev der arbejdet med iscenesættelse af skovturens æstetik. Skovturen benytter naturens sansemættede rum som scenografi og skaber en ramme for måltidet som er helt anderledes intens og stimulerende end restaurantens hvide dug. I ”Frokost i det grønne” blev skovturens rumlige, billedlige og lydmæssige koder sat i spil, og den særlige æstetik der knytter sig til madkurven, mobilitet og udpakning, blev undersøgt.

Mad & Kunst

Picnic by Night - Overgaden Institut for Samtidskunst

Smag og Rum blev inviteret til at stå for et aftenevent i forbindelse med en kunstkonference; Lectures Art+Science.

”Picnic By Night” blev skabt ud fra idéen om at lave en iscenesat skovtur når mørket faldt på i selve galleriet. Deltagerne skulle sammen, inden for Overgaden’s udstillingsvægge, selv lade sig transformere til et socialt eksperimentalt værk.

Blødt lys fra projektører, skov og fuglelyde fra højtalere og sorte tidsler hængt ned fra loftet i hundredevis skabte rammerne for denne surrealistiske aftenpicnic.

Mad & Kunst

Blodbad - Medicinsk Museion

De Danske Filminstruktører afholdt medlemsarrangement på Medicinsk Museion, hvor debat om køn i dansk film var på programmet.
Overskriften på programmet var Blodbad i Museion. Smag og Rum blev bedt om at opstille en stærk visuel madoplevelse efter debatten.

Blodrød Gazpacho og spiddede tulipaner som en del af pindemadderne var tænkt ind som en kampzones symboler.

“Hos Danske Filminstruktører har vi nu i mange år nydt godt af den fantastiske mad fra Smag og Rum!
Med ubetinget succes fik vi Smag og Rum til at stå for maden, da vi afholdt medlemsarrangementet ”Blodbad i Museion” for vore kære filminstruktører.
Alle talte om maden bagefter!”

– Danske Filminstruktører

Mad & Kunst

Kirsten Justesen: ICe SCript Melting Time #17 - Overgaden Institut for Samtidskunst

Smag og Rum blev bedt om at stå for maden ved Kirsten Justesens udstilling Ice Script – Meltingtime #17 på Overgaden.

Smag og Rum tog udgangspunkt i udstillingens gennemgående temaer og serverede dampende varm fiskesuppe som kontrast til og i samspil med smeltende is-bogstaver og arktisk hav; Moskus fra de øde polare landskaber; Laks anrettet på kolde sten og knitrende sprøde rejechips.